Search

BRCA

Oncogen/BVN presenteert doorverwijscriteria op de Chirurgendagen

vrijdag, 12 mei 2017

Vandaag geeft Caroline Willems, patient advocate van Borstkankervereniging Nederland (BVN)/Oncogen, samen met klinisch geneticus Marleen Kets van het Radboudumc, een presentatie tijdens de Chirurgendagen. Deze gaat over het belang van het tijdig opsporen van mensen met een erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker. In de presentatie staan de doorverwijscriteria centraal. Ook wordt stil gestaan bij de problematiek waarmee families met een erfelijke aanleg geconfronteerd worden. Kies ik voor een preventieve operatie of controles? Hoe vertel ik het mijn kinderen? Wat is de invloed van een erfelijke belasting op de behandeling van kanker?

Campagne Daarom doorvragen

Het tijdig opsporen van risicodragers door goede doorverwijzing door artsen helpt kanker voorkomen. BVN en Oncogen horen teveel verhalen waaruit blijkt dat hierin nog een wereld te winnen is: daarom doorvragen. 

Belangenbehartiging door goed geïnformeerde, onafhankelijke patient advocates helpt de zorg verbeteren. Patient advocates geven een stem aan de ervaringen van patiënten en werken aan verbeteringen in de zorg.

Lees meer over de campagne Daarom doorvragen >>

Steun het werk van BVN en Oncogen

Help ons door ons werk te steunen! Dit kan door lid te worden van BVN en/of Oncogen. Samen staan we sterk!

Word lid >>